Gastrobikain kalitate gastronomikoa sustatzeko programaren de minimis araubidean jasotako laguntzak
Xedea: Gastronomiaren eta elikaduraren sektorean estrategikotzat jotzen diren ekimen gastronomikoak diruz laguntzea: alde batetik, tituludun berrien negozio gastronomiko berriak; eta, bestetik, ospe handiko negozioen bikaintasuna sendotzea. Bi laguntza-lerro ezarri dira:
a) Proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programa. Helburua da negozio gastronomiko berriak sustatzea, baldin eta gastronomiako unibertsitate-graduetako edo sukaldaritza eta gastronomiako goi mailako zikloetako tituludun berriek abian jarritakoak badira eta kalitatea bereizgarri badute.
b) Bikaintasuna areagotzeko programa. Ibilbide eta kalitate aintzatetsia duten establezimendu gastronomikoak babestea da helburua, sektoreko kalitate-estandarretan eta -ziurtagirietan hobetzeko helburuarekin, gastronomiako gidetan eta nazioartean ezagunak diren bikaintasun gastronomikoko rankinetan bereziki.
Establezimendu gastronomikotzat hartzen dira pertsona natural edo juridiko baten buruan dauden eta jarduera ekonomikoa kontsumorako elikagaien eta/edo edarien ekoizpenarekin, zerbitzuarekin eta salmentarekin lotuta duten establezimendu komertzialak. Programa bakoitzak dauzkan ezaugarri propioak direla eta, eskatzaile bakoitzak programetako batean bakarrik parte hartu ahal izango du.
Onuradunak:
- Euskal Autonomia Erkidegoan kokatutako negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duten edo hartu duten pertsona fisikoak.
- Nortasun juridikorik gabeko erakundeak, hala nola ondasun-erkidegoak, sozietate zibilak edo antzekoak, baldin eta negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra bada eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta badago.
- Sektore pribatuko pertsona juridikoak: negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra denean eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta dagoenean soilik.
- Bi laguntza-ildoetarako, proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programarako eta bikaintasuna sendotzeko programarako, onuradunak pertsona fisikoak, nortasun juridikorik gabeko erakundeak eta sektore pribatuko pertsona juridikoak izan ahalko dira.
2024-09-21-etik 2024-10-21-era