Gastrobikain kalitate gastronomikoa sustatzeko programaren de minimis araubidean jasotako laguntzak
Xedea: Gastronomiaren sektorean estrategikotzat jotzen diren ekimen gastronomikoak babestea. Horretarako, bi laguntza-lerro ezarri dira:
a) Proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programa. Helburua da gastronomian edo sukaldaritzako eta/edo sukaldaritzako goi-mailako zikloan unibertsitate-graduetan titulazioa duten pertsonek hasitako gastronomia-negozioak bultzatzea, kalitatea bereizgarri izango duen establezimendu gastronomiko berri bat abian jartzeko.
b) Bikaintasuna sendotzeko programa. Helburua ibilbide eta kalitate aitortua duten establezimendu gastronomikoak babestea da, sektorearen kalitate-estandarretan eta -egiaztapenetan haien aintzatespena hobetzeko, bereziki nazioartean aintzatetsitako gastronomia-gidetan eta bikaintasun gastronomikoko rankingetan.
Programa bakoitzaren ezaugarriak direla eta, eskatzaile bakoitzak programetako bat bakarrik aukeratu ahal izango du.
Onuradunak:
- Euskal Autonomia Erkidegoan kokatutako negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duten edo hartu duten pertsona fisikoak.
- Nortasun juridikorik gabeko erakundeak, hala nola ondasun-erkidegoak, sozietate zibilak edo antzekoak, baldin eta negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra bada eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta badago.
- Sektore pribatuko pertsona juridikoak: negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra denean eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta dagoenean soilik.
- Bi laguntza-ildoetarako, proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programarako eta bikaintasuna sendotzeko programarako, onuradunak pertsona fisikoak, nortasun juridikorik gabeko erakundeak eta sektore pribatuko pertsona juridikoak izan ahalko dira.
2025-06-18-etik 2025-07-17-era